Blodprøve

En blodprøve kan give svar på, om dit kæledyr har ubalance i kroppen og i værste fald en infektion, sygdom eller lidelse.

Hos Dyrehospitalet Heden har vi prioriteret at have vores eget laboratorium, så vi kan få hurtigt svar på dit kæledyrs helbredstilstand. 

Vi anbefaler blodprøve før narkose

Vi anbefaler, at vi tager en blodprøve før en operation, da den kan afsløre, om dit kæledyr har lidelser, infektioner eller sygdomme, som kan komplicere en narkose eller et indgreb. En blodprøve kan også afsløre, om dit kæledyr lider af væskemangel eller blodmangel.   

Får dit kæledyr medicin? 

Vi anbefaler, at dit kæledyr får taget en blodprøve minimum en gang årligt, hvis det får medicin. Måske er der sket forandring, som kræver en ændring af dosis eller præparat? 

Er dit kæledyr senior? 

Det er en god idé at tilvælge en blodprøve ved det årlige sundhedstjek, når dit kæledyr bliver ældre. På den måde får vi det mest komplette billede af dit kæledyrs helbredstilstand. En blodprøve kan for eksempel give svar på hormonforandringer, men også celleforandringer. 

Skal I ud at rejse? 

Nogle lande kræver, at dit kæledyr er testet for antistoffer i sit blod inden indrejse. Det gælder for eksempel ved rejser til Sverige. 

Vi tilbyder blodprøve til tjek for arvelige lidelser

En blodprøve kan også give svar på arvelige lidelser som:

  • Von Willebrandt sygdom (blødersygdom)
  • PRA (øjenlidelse)  

Skal du udstille med din hund? 

Vi tilbyder TITER-test, der lever op til kravene fra Dansk Kennel Klub. Du skal selv være opmærksom på andre krav, hvis du ønsker at udstille i udlandet eller hos andre arrangører. 

En TITER-test består af en enkelt blodprøve, som bestemmer din hunds score af antistof mod:
Hundesyge (CDV)
Hepatitis (CAV)
Parvovirus (CPV)

Beskyttelse mod disse tre sygdomme udgør kernen i vaccinationsprogrammer til hunde.

Jeg elsker virkelig deres omsorg
Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.
– Helle Jørgensen, katteopdrætter
De er bare grundige hele vejen igennem
Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!
– Gitte Møller, katteejer
Jeg vil anbefale dem til hele Danmark
Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!
– Gitte Møller, hundeejer
bubble